Dumnezeu în viziunea lui Gyul ( o tânără studentă)

Autor : Gyul Georgiana

” Eu am o nelămurire. În care Dumnezeu să cred? Dumneata spui că există un singur Dumnezeu. Eu zic că nu e așa. Există doi! Dumnezeu care ne-a creat…și acela creat de către dumneata. Despre Domnul care ne-a creat, nu știm nimic. Dar, Dumnezeul pe care l-ai creat tu, e exact ca tine. Meschin, ia mită, face promisiuni false…
Dornic să îi întâlnească pe cei mai bogați, îi lasă să aștepte pe cei mai săraci dintre toți. Îi plac lingușelile, te face să trăiești în frică. Îmi zici că tu o să-L aperi pe El? Tu?! Miliarde de planete trăiesc în spațiu, iar tu aflat într-un colțișor al acestei planete plăpânde, ai tupeul să spui că-L vei apăra pe Creatorul Universului? El n-are nevoie de protecția ta. Se poate apăra singur. Îmi spui că tu ești un preot ortodox și încerci să înveți învățăturile tale pe un musulman terorist care dorește să arunce un teritoriu în aer? Dar cine sunteți? Voi? Ortodoxii și musulmanii? Arată-mi eticheta! Voi ați creat aceste diferențe, nu Dumnezeu. Cine-mi poate demonstra că tu însuți nu te crezi Dumnezeu pe pământ? Dumnezeu a spus să i se ducă mai departe învățăturile, nu să fie înlocuit. Eu am un număr greșit pe care încerc să-l ignor pe cât posibil. În schimb, am un număr corect, care e Dumnezeu Creatorul. Abolește-te de Dumnezeul tău și crede în Creator. ” Gyul Georgiana - " Convorbire fictivă, dar potențial reală "

Gyul Georgiana

Standard

3 gânduri despre „Dumnezeu în viziunea lui Gyul ( o tânără studentă)

 1. Cmr zice:

  Tot eu sânt…
  A ajunge la un compromis intre adevăr si minciună NICIODATĂ nu se va putea face. Daca intre lumina și întuneric se poate vorbi de oarece nuanțe de gri, intre înșelare si adevăr nicicând nu va putea fi vreodată vre-un compromis. Însăși cuvantul spune: Te-ai compromis. Adica ceva nu este in regulă, ai păcătuit!
  Nu se face compromis pe sufletul tău sau al meu pentru ca sufletele sânt veșnice si vom da seama cândva pentru ele.

  Apreciat de 1 persoană

 2. Cmr zice:

  As vrea sa vad pe cel ce judecă pe celălalt, tu care crezi despre tine ca esti corect și bun si drept…
  Însă cum poți fi corect si bun și totodată sa judeci pe omul de langa tine, pe fratele tău. Tu de fapt te-ai interpus lui Dumnezeu, în ochii tai deja ți se pare că ești dumnezeu!
  Și atunci la cine este dreptatea? La mine, sau la tine?
  Însă Dreptatea nicicând nu o vei găsi pe pământ.
  Ea își are lăcașul în Cer și nu poate fi atinsă de (ne)dreptatea noastră. Nu judecați ca sa nu fiți judecați! Si nu cu judecata unuia ca mine, un om de nimic, ci cu Judecata Înfricoșătorului Dumnezeu! Sa luam aminte la noi înșine.
  Să ne judecam pe noi înșine. Pace multă au cei ce iubesc Legea Ta si nu se smintesc.

  Apreciat de 1 persoană

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google

Comentezi folosind contul tău Google. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s