Sistemul bancar

Cămătarii sunt răi, știm, dar măcar ai habar la ce sa te aștepți când iei bani cu împrumut de la ei.
Știi ca dacă nu le achiți banii, te calcă în picioare.
Dar băncile? Sistemul bancar a fost inventat de odioșii de cavaleri templieri. Încă de la început bancherii au pornit de la ideea de a face bani și de a jefui sărmanul.
Cum au ajuns bancherii sa fie protejați de politicieni și statele din întreaga lume, simplu, din cauza influentei pe care au avut-o.
Drama e ca încă sunt foarte influenți și practic controlează lumea și guvernele din umbră.
Primii președinți ai jandarmului planetar au făcut mai multe declarații pe aceasta tema și au sfârșit toți foarte prost. Ultimul o fost Kennedy!
Inclusiv sistemul economic e construit foarte prost și e în strânsă legătură cu sistemul bancar.
Dacă cade o mare banca, se duce dracului economia din întreaga lume.
Bine, de vina e și acest sistem economic globalist. Am ajuns în așa hal, încât dacă sistemul bancar japonez cade sau dacă bursa de la Beijing suferă modificări majore, efectul se simte și în România.
Ce vreau sa spun, e adevărat ca fără aceste bănci nu poți porni o afacere sau sa-ti cumperi o casa pe care în mod normal nu ti-o poți permite.
Aici apare iluzia celui din clasa de mijloc ca trăiește bine. Banca îl ajuta sa persiste în aceasta iluzie și îi creează impresia ca și-a depășit condiția.
Pe datorii poți trai câțiva ani. Te poți împrumuta ca sa te duci în concedii, sa-ti cumperi mașină buna, sa te îmbraci bine, sa-ti mobilezi casa, dar și când vine decontul, ajungi direct în strada. Pentru ca iubiții bancheri cu ajutorul instituțiilor publice, dacă nu-ti permiți sa achiți rata 3 luni; te zboară în stradă.
Uitați-va la tarile civilizate, sunt enorm de mulți oameni ai străzii pe acolo care cândva au avut o casa buna și o profesie nobila.

Standard

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google

Comentezi folosind contul tău Google. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s