Nu există super eroi

Despre medici ani de zile s-a spus ca sunt eroi și ca nu sunt plătiți decent. Îmi amintesc ca și acum 20 ani, când nu era leafa de acum, în ziare vedeam anunțuri de genul: familie de medici, angajam menajera și bucătăreasă.
Erau săraci, ha?😂
Peste tot în lume se închin ode medicilor, sunt tratați ca pe niște zei, dar nimeni nu spune ca acești medici sunt niște lucrători, prestează niște servicii, iar statul și cetățenii îi plătesc regește. Niciunul nu face voluntariat, prestează în spitale pe bani grei.
Ia sa te duci fără asigurare și fără bani de împărțit în stânga și dreapta, te mai tratează bravii eroi? Tocmai ca nu, sunt lucrători ca orice alți lucrători. Nu fac nimic gratis, muncesc, iar societatea îi tratează cu respect. Hai sa nu le mai ridicam statui.
Trebuie sa învățăm sa punem semnul egal intre medic și mecanicul auto. Ambii sunt muncitori, medicul nu e superior niciunui alt lucrător. Nu face miracole, aplica ceea ce a învățat în școală. Cum de altfel și bucătarul aplica zilnic ceea ce a învățat în școală.
Sa tratam medicii ca pe niște oameni obișnuiți ce muncesc sa își câștige pâinea.
Sa renunțăm sa mai facem eroi din cei ce nu sunt.
Nu există super eroi, trebuie sa ne obișnuim cu acest gând.

Standard

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s