Lungul șir de abuzuri prin care a trecut femeia în decursul istoriei

Uitându-ma în istorie, e cumplit de revoltător prin câte a trecut femeia de vreo 5000 de ani încoace. La începuturi femeia a fost liberă, iubea pe cine voia, putea avea harem de bărbați daca voia mușchii ei, era războinică, tribul se invartea în jurul ei.
A început sa piardă din drepturi odată cu dorința de dominare a bărbaților.
Când a fost inventată instituția căsătoriei, drepturile femeii au dispărut complet, iar ea a început sa fie tratata ca pe o ființă sub umană.
Femeia era considerata proprietatea barbatului.
Încă din adolescenta, mai ales în familiile regale și cele nobile, tânăra femeie era folosita uneori pentru a încheia alianțe politice intre diverse regate sau clanuri de nobili.
Femeia n-avea dreptul sa își decidă singura drumul în viața și sa se mărite din dragoste, familia sa formata din părinți și frați, decidea cu cine sa se căsătorească.
Sigur, nici băieții din familii de nobili nu aveau mai multa libertate când venea vorba despre căsătorie. Familia decidea și în cazul lor cu cine sa se căsătorească.
Monarhii, în special cei din asia, aveau de obicei soție oficiala care era considerata regina, iar copiii săi puteau emite pretenții la tron, dar si zeci de concubine.
Au fost cazuri când unii monarhi aveau câte 200 de concubine.
Majoritatea erau foarte tinere. Daca regelui i se punea pata pe fata unor nobili sau pe oricare alta din regat, indiferent ca ca el avea 50-60 de ani, iar ea nici 20, dădea ordin sa fie transformată în concubina sa.
Statutul unei concubine nu era cu mult diferit de cel al unei slujitoare care se năștea intr-o familie de sclavi. Regele trecea pe la ea când avea chef, iar ea nu avea voie sa încurce cu vreun alt barbat, căci era vai de ea daca se afla.
S-a întâmplat cazuri când concubinele au reușit sa ajungă regine, dar asta datorita inteligentei și comploturilor puse la cale împreună cu oficiali de la curte dornici de mai multa putere.
Ca sa fiu drept, nu doar femeia a fost tratata atât de degradant, ci și țăranii și alte categorii de oameni. Asta e istoria universală a lumii, nu o putem schimba. Istoria e plina de abuzuri!
Acum am căzut în alta extremă, una a feminismului dus la extrem.
De la niște idei nobile, s-a ajuns în situația ca femeia sa fie exploatată și taxată de aceeași elita a lumii, dar fără sa fie conștientă de ceea ce i se întâmplă. A fost manipulata sa muncească și sa plătească taxe, dar au manipulat femeia atât de pervers, încât ea crede ca prin munca își asigura independenta.

Standard

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google

Comentezi folosind contul tău Google. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s